
Schuif mee aan
op het werk.
Voedselverlies verminderen is maatschappelijk verantwoord, en dat straalt af op je bedrijf. Goed plan? Met onze tips hak je het probleem in de pan.
Wist je dat?
Tonnen voedselverlies
in cijfers
Al je medewerkers verspillen voeding. Thuis en op het werk zorgt die verspilling voor zo’n 61 kg CO2 pér medewerker. Als we die samen kunnen vermijden:
- Sparen we voor elke medewerker de uitstoot van een autorit naar Parijs uit.
- Vermijden we meteen dat een kwart van dat voedsel bij het restafval belandt.
- Zorgen we ervoor dat elke medewerker op jaarbasis ongeveer € 161 bespaart.
Kostwinnende bedrijven
AZ Delta
AZ Delta verspilde 90 ton voedsel per jaar, goed voor 300 ton CO2 . Dat verminderen kan zo’n € 120.000 opleveren.
BDO
BDO ging The Footprint Challenge aan: 40 dagen lang je voetafdruk verkleinen met kleine, duurzame acties.
delaware
delaware onderzocht voor de Verspillingsvrije Week hoe je je medewerkers bewustmaakt van verspilling op het werk.
Oplossingen op
een presenteerblaadje
#ZeroFoodWaste
Boek een workshop of conferentie en leer hoe je met jouw bedrijf verspilling kan vermijden.
Zonder Honger naar Bed
Heb je nog voedsel over? Via deze Facebook-groepen help je mensen net boven of onder de armoedgrens.

Infoposters
Hang ze op en iedereen weet alles over houdbaarheidsdata en het bewaren van groenten en fruit.
Too good to go
Bied je overschotten aan via dit restjesplatform. Of start Woensdag-Windag voor de lunch.
From food waste to FoodWIN
FoodWIN ondersteunt grootkeukens, horeca, voedingsbedrijven en lokale besturen hun voedselverspilling aanpakken.
Versbereid overheidsbeleid
Verandert er iets in het beleid van de Vlaamse overheid?
Dan krijg je ’t hier te zien.