Home
Over ons
Partners
Publicaties
Nieuws
Zoek
Bij je thuis
Op het werk
Met je school
Op je kot
In de horeca
In de grootkeuken
Met je lokaal bestuur
In productie & verkoop
Voedsel is goud, verspillen is fout
Schuif mee aan
bij je thuis.
Thuis gooien we gemiddeld 34 kg voedsel per jaar weg. Dat is zo’n 369 euro. Daar kan je dankzij onze tips met het hele gezin eens goed van gaan eten!
Wist je dat?
Tonnen voedselverlies in cijfers
Een gemiddeld gezin gooit 369 euro aan voedsel weg. Dat komt overeen met ongeveer twee tot drie volle winkelkarren.
Vlaamse gezinnen gooien op een jaar tijd 175 498 ton aan eetbare voedselresten in de vuilnisbak.
63% van de Vlamingen geeft aan niet graag voedsel weg te gooien.
Nog steeds 78% van ons voedselafval belandt in de restafvalbak dat dan naar verbranding gaat, de slechtste manier om verloren voedsel te verwerken.
Nog meer cijfers
Tips voor een weekmenu zonder voedselverlies
Plan maaltijden en aankopen zorgvuldig
Voorzie maaltijden per week en hou rekening met restjes of onvoorziene plannen.
Lees meer
Serveer juiste porties
Weeg de hoeveelheden af, en schrijf een tijdlang op of het te veel of te weinig was.
Lees meer
Ontdek alle tips
Warm aanbevolen acties
Download de Too Good To Go-app
Red de restjes van je favoriete winkels, bakkers en restaurants.
Lees meer
Steek de
Plan-eet-app op zak
Dat is een restjescoach in je broekzak. Ideaal tegen verspilling!
Lees meer
Kook met het Restjeskook-boek
Een boek vol creatieve recepten om voedselverlies te vermijden.
Lees meer
Weetjes die blijven plakken
Zo bewaar je groenten en fruit
'Ten minste houdbaar tot' vs. 'Te gebruiken tot'
De lekkerste recepten met restjes
Zij zijn al Kostwinners
Meer over onze partners