
Schuif mee aan
bij je thuis.
Thuis gooien we gemiddeld 50 kg voedsel per jaar weg. Dat is zo’n 417 euro. Daar kan je dankzij onze tips met het hele gezin eens goed van gaan eten!
Wist je dat?
Tonnen voedselverlies in cijfers
- Een gemiddeld gezin gooit 50 kg aan nog eetbaar voedsel weg. Dat is 417 euro, wat overeenkomt met ongeveer twee tot drie volle winkelkarren.
- Vlaamse gezinnen gooien op een jaar tijd 150 807 ton aan eetbare voedselresten in de vuilnisbak.
- 63% van de Vlamingen geeft aan niet graag voedsel weg te gooien.
- Nog steeds 78% van ons voedselafval belandt in de restafvalbak dat dan naar verbranding gaat, de slechtste manier om verloren voedsel te verwerken.

Nooit meer restjes weggooien met de
Wat-je-nog-liggen-had-GPT
Je kent het: je kocht bananen die intussen overrijp zijn en had maar de helft van die grote bloemkool nodig. En hoe lang staat dat potje augurken daar eigenlijk al? Eerlijk, je restjes liggen te wachten op een oneervol einde in de vuilnisbak, omdat je niet weet wat er nog mee te maken.
Tips voor een weekmenu zonder voedselverlies
Plan maaltijden en aankopen zorgvuldig
Voorzie maaltijden per week en hou rekening met restjes of onvoorziene plannen.


Serveer juiste porties
Voorzie maaltijden per week en hou rekening met restjes of onvoorziene plannen.
Warm aanbevolen acties
Red afgekeurde groenten en fruit
Bestel een Food Waste Box vol lekkers, gemaakt van groenten en fruit dat te krom, te klein of te beschadigd is voor de supermarkt.