
Schuif mee aan
in de horeca.
Hoe minder voeding je verspilt in de horeca-keuken, hoe efficiënter je zakencijfer. En als kers op de taart help je zo meteen de maatschappij.
Kostwinnende keukens
Entropy Restaurant
Chef Elliott Van de Velde kookt volgens 3 principes: sociaal, betaalbaar & tegen verspilling.
Zomerbar Kamyon
Opvallend op de menukaart: een meerkost voor mensen die hun bord niet helemaal leegeten.
Ikea
Ikea vermeed in 2018 zo'n 50.000 kilo voedselafval in haar acht Belgische restaurants.
Oplossingen op een
presenteerblaadje
InstockMarket
Deze groothandel redt verse producten die net wat krommer of lelijker zijn – maar even lekker smaken.
Zonder Honger naar Bed
Heb je nog overschotten? Via deze Facebook-groepen help je mensen net boven of onder de armoedegrens.
Orbisk
Dit computersysteem meet wat je weggooit en helpt je om de voedselverlies in je zaak te halveren.
NO FOOD TO WASTE
Het chef’s charter van Horeca Vlaanderen overgoten met tips tegen voedselverlies.
Winnow
Met de software en een simpele tablet breng je voedselverlies in kaart én vind je mogelijke oplossingen.
Wastewatchers
De Food Waste Monitor monitort hoeveel voedsel je verspilt en helpt je om het probleem aan te pakken.